enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

1. ve 5. SINIF ŞUBE BELİRLEME KURA SONUÇLARI e OKUL: Sınıf belirleme kura çekimi ne zaman?

1. ve 5. SINIF ŞUBE BELİRLEME KURA SONUÇLARI e OKUL: Sınıf belirleme kura çekimi ne zaman?
REKLAM ALANI
27.08.2024 10:02
7
A+
A-

Sınıf Belirleme Kuraları Detayları Gündeme Oturdu

Birinci ve beşinci sınıfların şubelerinin kura çekimiyle belirleneceği haberi oldukça ilgi çekiyor. E-Okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek birinci ve beşinci sınıf kura sonuçları, okulların açılmasına kısa bir süre kala oldukça merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların bu konudaki gerekli hazırlıkları yapması için valiliklere yazı gönderdi.

MEB’in Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre;

  • İlkokula kayıt olan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça kura yöntemiyle belirlenir.
  • İlkokullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli bir raporla okul yönetimi tarafından yalnızca bir kez yapılabilir.
  • Ortaokul ve imam hatip ortaokullarına kayıt olan öğrencilerin şubeleri de e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça kura yöntemiyle belirlenir.
  • Bu okullarda şube değişikliği, yine velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırladığı gerekçeli bir raporla okul yönetimi tarafından bir kez yapılabilir.

İlkokul ve ortaokulların birinci sınıflarına kayıt yaptıran veya bu sınıflara nakil olan öğrencilerin şube ve öğretmenlerinin belirlenmesi, MEB’in ilgili yönergesine göre e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Birinci ve Beşinci Sınıf Kura Çekilişi Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez birinci ve beşinci sınıfların şubelerini kura çekimiyle belirleyecek. Kura çekimi 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.