enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

KORKUTAN HABER! ABD’de sivrisineklerden insanlara bulaşan virüs görüldü! Doğu at ensefaliti Yüzde 30 ölümcül!

KORKUTAN HABER! ABD’de sivrisineklerden insanlara bulaşan virüs görüldü! Doğu at ensefaliti Yüzde 30 ölümcül!
REKLAM ALANI
26.08.2024 23:48
5
A+
A-

Doğu At Encephaliti Virüsü Massachusetts’te Görüldü

Massachusetts Sağlık Bakanlığı, Boston’un batısındaki Worcester bölgesinde bir kişide doğu at encephaliti (EAE) virüsünün tespit edildiğini açıkladı. Bu, bu yıl eyalette görülen ilk vaka.

Yetkililer, virüsün yayılmasını önlemek için tedbirler aldıklarını ve herkesin hastalıkla mücadelede yardımcı olmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, Plymouth ve Worcester bölgelerinde sivrisinek ilaçlaması yapılacağını duyurdular.

Yetkililer, bölge sakinlerine sivrisinek kovucu kullanmaları, ciltlerini kapatan giysiler giymeleri ve sivrisineklerin yoğun olduğu saatlerde dışarıda olmamaları tavsiyesinde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Eyaletin 10 bölgesi “yüksek veya kritik risk” altında olarak belirlenirken, Plymouth bölgesi sakinlerinin akşam saatleri ve şafak vakti açık hava etkinliklerini yeniden gözden geçirmeleri önerildi. Oxford bölgesinde ise akşam saatlerinde açık hava etkinlikleri yasaklandı.

EAE, enfekte sivrisinekler aracılığıyla bulaşan nadir ve ölümcül bir hastalıktır. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne göre, EAE hastalarının yaklaşık %30’u hayatını kaybederken, hastalığı atlatanlar nörolojik sorunlar yaşayabilir.

EAE’nin semptomları arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyuşukluk sayılabilir. Hastalık için henüz bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.