enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Erdoğan’dan Suriye açıklaması: Sayın Esed ile…

28.06.2024 14:30
359
A+
A-

Erdoğan: Suriye ile Diplomatik İlişkiler Kurmak İçin Hiçbir Engel Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “Suriye Devleti’nin tüm toprakları üzerindeki egemenliğine saygıya ve terörizmin tüm biçimleri ve örgütleriyle mücadeleye dayalı olduğu sürece Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır” sözleri hatırlatılarak “Suriye ile diplomatik ilişkiler kurulur mu?” sorusu karşısında şu yanıtı verdi:

“Suriye ile diplomatik ilişkilerin kurulması için hiçbir engel bulunmamaktadır. Türkiye’nin Suriye’nin iç işlerine müdahale etme gibi bir niyeti yoktur. Sayın Esed ile ailece görüşmelere kadar çeşitli temaslarımız oldu. Bu temasların ileride yeniden başlaması mümkündür.”

Erdoğan, açıklamalarında Suriye’nin toprak bütünlüğüne destek verdiğini ve terörle mücadelede işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Türkiye’nin Suriye’de barış ve istikrarın tesis edilmesine yönelik çabaları desteklediğini vurguladı.

Erdoğan, ayrıca Suriye’deki insani yardım çalışmalarına da değindi. Türkiye’nin Suriyeli mültecilere kapılarını açmaya devam ettiğini ve onlara her türlü desteği sağladığını söyledi. Türkiye’nin, Suriye halkının acılarının dindirilmesi ve ülkenin yeniden yapılanması için uluslararası toplumla işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik yeni bir umut ışığı olarak yorumlandı. Ancak diplomatik ilişkilerin resmen kurulması için Suriye hükümetinin de bu yönde bir adım atması gerekiyor.

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler, 2011’de Suriye İç Savaşı’nın başlamasıyla birlikte gerilmişti. Türkiye, rejime karşı savaşan muhalif grupları desteklerken Suriye hükümeti de Türkiye’yi teröristleri desteklemekle suçlamıştı. Ancak son aylarda iki ülke arasında gerilimlerin azaldığı ve diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması yönünde adımlar atıldığı gözlemleniyordu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.