enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

iOS 18.1 sürümünde bir ilk yaşanacak

iOS 18.1 sürümünde bir ilk yaşanacak
REKLAM ALANI
20.08.2024 11:08
3
A+
A-

NFC’nin iPhone’lardaki Genişletilmiş Kullanımı

Apple Pay ve Apple Wallet’ın yanı sıra geliştiriciler, iOS 18.1’deki yeni API’ler sayesinde uygulamalarında temassız işlemleri etkinleştirebilecekler. Bu, ödemeler, kimlikler, ev ve araç anahtarları ve daha fazlası için yeni olanaklar açıyor.

Güvenilir Temassız Ödemeler

API’ler, iPhone’un içinde Hassas Veri Bölgesi olarak bilinen ve değerli ve hassas bilgileri saklayan bir çipi kullanıyor. Bu, temassız işlemlerin güvenli ve emniyetli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Geliştiriciler İçin Yönetmelikler

iPhone’larda NFC’yi üçüncü taraf uygulamalarda kullanmak kolay olmayacak. Geliştiricilerin yetki alması, Apple ile ticari anlaşmalar yapması ve ücretleri ödemesi gerekecek. Apple, yalnızca yasal ve sektör ihtiyaçlarına uygun olan ve güvenlik ve gizlilik standartlarını karşılayan yetkili geliştiricilere API erişimi sağlayacağını belirtiyor.

Pratik Kullanım

iPhone kullanıcıları, NFC’yi destekleyen uygulamaları doğrudan uygulamayı açarak veya Ayarlar’da varsayılan temassız uygulama olarak ayarlayarak kullanabilecekler.

Yayın Zaman Çizelgesi

NFC ve Hassas Veri Bölgesi API’leri yakında iOS 18.1 ile Avustralya, Brezilya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Diğer ülkeler için ise kademeli olarak yayınlanacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.