enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

MEB’den ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ genelgesi

MEB’den ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ genelgesi
REKLAM ALANI
17.08.2024 16:21
7
A+
A-

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulanmaya Başlıyor

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, eğitici eğitimleri 3 Haziran’da başladı. Öğretmenlerin eğitimleri ise 2-6 Eylül arasında yapılacak.

Eğitimler, eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler tarafından okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9’uncu sınıfta ders verecek öğretmenler için düzenlenecek.

Branş Temelli Eğitimler

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler, modelin kapsamı dışındaki diğer sınıflarda derslere giren öğretmenlere de teorik ve uygulamalı eğitimler verecek. Bu eğitimler, ara tatilde branş temelli olarak verilecek ve en fazla 50 kişilik gruplarla yapılacak.

Okul Yöneticilerinin Eğitimi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni’ni inceleyerek modelin yapısını ve temel yaklaşımını öğrenen okul yöneticileri, 1 Eylül’e kadar eğitime tabi tutulacak.

Zümre Toplantılarında Planlamalar

Zümre toplantılarında, öğretim programları ve ders kitapları göz önünde bulundurularak modelin bileşenlerinin hayata geçirilmesi için planlamalar yapılacak. Temel beceriler, okuryazarlık becerileri ve farklılaştırma uygulamaları dikkate alınacak.

Öğretim Programları ve Ders Kitapları

Her koşulda uygulanabilecek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki öğretim programları, öğrencilerin becerilerini geliştirmeye odaklanacak. Bu kapsamda özel eğitim okullarındaki BEP’ler de model esas alınarak hazırlanacak.

Ders kitapları ve e-içerikler, öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlayacak şekilde hazırlandı. Bu nedenle tüm içerikler kullanılacak.

Ölçme ve Değerlendirme

Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri, öğrencilerin bilgi ve becerilerini ölçmenin yanı sıra eksikliklerini tespit etmeye yönelik olarak planlanacak. Öğrenciler, eğitim öğretim yılı içinde akademik başarılarına göre sıralanmayacak.

Eser Tahlilleri ve Kitap Okuma

İlkokul ve ortaokul Türkçe derslerinde her dönem iki eser okunacak ve bir eleştirel film analizi yapılacak. Lise Türkçe dersinde ise her dönem dört eser okunacak ve ölçütlere uygunluklarına göre değerlendirilecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.