enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0584
EURO
38,0696
ALTIN
2.832,78
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Katılım primi ikiye katladı

Katılım primi ikiye katladı
REKLAM ALANI
14.08.2024 07:20
11
A+
A-

Katılım Sigortacılığı, %93,7 Büyüme Kaydetti

Katılım sigortacılığı, 2023 yılının ilk yarısında %93,7 büyüyerek önemli bir başarıya imza attı. 21 milyar 249,2 milyon lira prim üretimiyle sektördeki pazar payını %5,5’e yükseltti.

Geçtiğimiz yıl 24,5 milyar liralık prim üretimiyle kapanan katılım sigortacılığının sektörden aldığı pazar payı %5 olmuştu. Ocak-Haziran döneminde %93,7’lik artışla prim üretimi 21 milyar 249 milyon liraya ulaşırken, pazar payı da %5,5’e yükseldi.

Prim Üretiminin %96’sı Hayat Dışı Sigortalardan

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Prim üretiminin %96’sı, 20 milyar 405 milyon lirayla hayat dışı sigortalardan gelirken, hayat sigortaları branşı %4’lük oranla 843 milyon 676 bin liraya ulaştı.

Prim üretiminde liderlik, 9,6 milyar lirayla toplamdan %47,3 pay alan oto sigortaları branşına ait oldu. Yangın ve doğal afetler branşında 2 milyar 630 milyon lira prim üretilirken, hastalık-sağlık branşında bu rakam 1,5 milyara yaklaştı.

Oto Sigortalarında Yüksek Büyüme

Katılım Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı İsmail Aydemir, pazar payındaki artışın en önemli etkeninin oto sigortaları olduğuna dikkat çekti. Aydemir, kaza ve sağlık sigortalarında da büyümeler olduğunu belirtti.

Katılım sigorta şirketlerinin bu üç branşta konvansiyonel sigorta şirketlerine göre daha yüksek büyüme gösterdiğine vurgu yapan Aydemir, “Ülkemizde son yıllarda yaşanan enflasyonun yüksek seyretmesi, hem oto branşlarını hem de sağlık branşlarını doğrudan etkiliyor. Finansal ürün ve hizmetlerdeki farkındalığın artmasıyla risk ve koruma tarafındaki ürün talebinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Aydemir, hayat sigortacılığı tarafındaki büyümeye bakıldığında katılım sigortacılığında bu branşın düşük kaldığını ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde özellikle enflasyondaki düşüş ve katılım bankalarındaki finansmanların artışı paralelinde bu branşın da büyümeye destek olacağını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.