enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

58 Plaka Neresi? 58 Hangi Şehrin Plakası? 58 Hangi İlin Plaka Kodu?

58 Plaka Neresi? 58 Hangi Şehrin Plakası? 58 Hangi İlin Plaka Kodu?
REKLAM ALANI
29.06.2024 13:42
2
A+
A-
58 Plaka Neresi? Merak edilen plaka numaraları arasında 58 plakası da bulunmaktadır. 58 plaka, Türkiye’nin Sivas iline aittir. Motorlu taşıtlarda bulunan plakalar aracılığıyla sorgulama işlemleri gerçekleştirilir. Özellikle trafikte, plaka numaraları araçları tanımlamak için kullanılır.

58 Hangi Şehrin Plakasıdır?

Ülkenin her bir ilinde 58 plakalı araç görmek mümkündür. Bu nedenle, 58 plakasının hangi şehre ait olduğu merak uyandırır. 58 plakası yalnızca Sivas şehrinde görülen bir plaka değildir. Plaka numarası, aracın kayıtlı olduğu ili gösterir. Ancak 58 plaka, farklı illerde de görülebilir.

58 Hangi İlin Kodudur?

Uzun yıllardır plaka kodları kullanılmaktadır. İlk dönemlerde il sayısı daha azdı. Ancak ilçelerin il statüsü kazanmasıyla birlikte il numaraları da artış gösterdi. Günümüzde Türkiye’de 81 il bulunmaktadır. İlk plaka kodu uygulaması Fransa’da başlamıştır. Plaka kodlarının sağladığı avantajlar nedeniyle, bu sistem dünya çapında yaygınlaşmıştır. 58 il kodu da sıklıkla merak edilir. Çünkü bu kod, her şehirde görülebilir. 58 kodu, Sivas iline ait bir plakadır.

Sivas İlinin Plakası

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Sivas ilinde çok sayıda araç bulunmaktadır. Her aracın kendine ait bir plaka numarası vardır. Sivas’ta tescil edilen araçların plaka numaraları 58 ile başlar. Her il, kendine özgü bir kodla kayıt edilir. 58 plaka koduna sahip Sivas ili, gelişmiş ve büyüleyici bir şehirdir. Tarım ve sanayi sektörü, Sivas ekonomisinin temel direkleridir. Ayrıca, ülkenin en büyük linyit işletmesi de bu şehirde yer almaktadır. Haberleşme, ticaret ve ulaştırma da Sivas’ın ekonomik faaliyetleri arasında önemli bir yere sahiptir. Sivas şehrine kayıtlı motorlu taşıtların plaka kodları 58 ile başlar. Bu plaka kodu, yaygın olarak bilinir ve merak uyandırır. Sivas toprakları, 1413 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na dahil edilmiştir.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.