enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

5 ilin valisi değişti! Karar Resmi Gazete’de

5 ilin valisi değişti! Karar Resmi Gazete’de
REKLAM ALANI
10.07.2024 00:11
0
A+
A-

Valiler Görev Değişikliği

Cumhurbaşkanı Aziz Eroğlu’nun imzasıyla, ülkenin beş ilinin valileri görevden alındı ve yerlerine yeni valiler atandı. Bu atamalar, Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameyle duyuruldu.

Görev değişikliği kapsamında, Diyarbakır Valiliği’ne Hakan Erdem, Malatya Valiliği’ne Orhan Mısıroğlu, Kocaeli Valiliği’ne Ali Geçgil, Çanakkale Valiliği’ne Mustafa Öztürk ve Elazığ Valiliği’ne de Hasan Kaplan atandı.

Görevden alınan Malatya Valisi Salih Metin, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı. Diğer görevden alınan valilerin ise yeni görev yerleri belli olmadı.

Yeni valilerin göreve başlama tarihleri henüz belli değil ancak Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre yakın zamanda göreve başlamaları bekleniyor. Bu atamaların, ilgili illerdeki idari ve siyasi dengeleri etkilemesi bekleniyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Diyarbakır Valiliği’ne atanan Hakan Erdem, daha önce Mardin Valisi olarak görev yapmıştı. Malatya Valiliği’ne atanan Orhan Mısıroğlu ise daha önce Batman Valisi olarak görev yapmıştı. Kocaeli Valiliği’ne atanan Ali Geçgil ise daha önce İstanbul Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Çanakkale Valiliği’ne atanan Mustafa Öztürk ise daha önce Uşak Valisi olarak görev yapmıştı. Elazığ Valiliği’ne atanan Hasan Kaplan ise daha önce Kahramanmaraş Valisi olarak görev yapmıştı.

Bu atamalarla birlikte, 2023 yılında valilik görevlerinde yapılan toplam vali değişikliği sayısı 20’ye yükseldi. Bu atamaların, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun idari yapıda yapmak istediği değişikliklerin bir parçası olarak yorumlanıyor.

Yeni valilerin illerdeki çalışmalarını yakından takip edeceğiz ve gelişmeleri sizlere bildireceğiz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.