enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

200 milyon liralık vurgun iddiasına bankadan açıklama

200 milyon liralık vurgun iddiasına bankadan açıklama
REKLAM ALANI
27.06.2024 21:45
1
A+
A-

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’ten Nitelikli Dolandırıcılık İddialarına Açıklama

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Almanya Hamburg’daki gazetecilerin, DenizBank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.’nün “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Zimmet” iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Ateş, 2002 yılında satın aldıkları Tarişbank’ın çalışanlarının yüzde 90’ından fazlasıyla yollarına devam ettiklerini ve Hatice Ö.’nün de bir Tarişbank çalışanı olduğunu vurguladı. Ö.’nün “Annesi ve kendisinin sağlık sorunları nedeniyle borçlu olduğunu” söylediğini öğrendiklerini aktaran Ateş, şu ifadeleri kullandı:

“Konuyla ilgili haberleri buradan takip ediyoruz. Şu ana kadarki incelemelerimizde henüz bankada bir borç-alacak kaydı görünmüyor. Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Savcılığa, mali polise bilgi verdik. Kara para yönünden de araştırılması gerekiyor. Aynı inceleme sürecini önceki olayda da yapmıştık.”

Önceki Olay ve İnceleme Bulguları

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ateş, Seçil Erzan olayına atıfta bulunarak, ilk araştırmalarında müşterilerin verdikleri paralarla ilgili kameralarda veya borç-alacak kayıtlarında bir kayıt bulunmadığını ve bunun bir saadet zinciri olduğu izlenimi uyandırdığını belirtti. BDDK, savcılık ve bilirkişilerin de bu görüşü doğruladığını ifade etti.

Mevcut İnceleme ve İddiaların Doğruluğu

Ateş, mevcut olayla ilgili incelemenin sürdüğünü belirterek henüz bir dolandırıcılık veya zimmet vakası olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapamayacağını söyledi. Ancak sosyal medyada yansıyan rakamların ve iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı. Teftiş kurulumunun kendilerine ilettiği rakamlar ile haberlerdeki rakamlar arasında büyük farklar olduğuna dikkat çekti. Ateş, isimleri kullanılan iş insanları ile herhangi bir bağlantı da görülmediğini belirtti. İncelemelerin önümüzdeki haftanın başına kadar sonuçlanmasını beklediğini söyledi.

Sigorta ve Önlemler

Ateş, zimmet ve dolandırıcılık olaylarının dünya çapında yaygın olduğunu ve bankaların bu tür zararlara karşı sigorta poliçeleri yaptırdığını vurguladı.

Denetimlerin Sıklığı ve Etkinliği

Ateş, şubelerde yılda bir veya iki yılda bir teftişler yapıldığını ve diğer bankalarda da benzer olayların yaşandığını belirtti. Ancak DenizBank’ın biraz günah keçisi konumuna düştüğünü savundu. Diğer bankalarda yaşanan vakaların basında yer almadığını, ancak DenizBank ile ilgili en küçük gelişmelerin sosyal medyada yaygınlaştığını söyledi.

Şube Müdürünün Yetkileri ve Hastanede Olduğu Bilgisi

Ateş, hiçbir şube müdürünün elden para alma yetkisinin olmadığını ve son olaydan sonra bankadaki denetimlerin sıkılaştırıldığını açıkladı. Bunun sonucunda daha önce tespit edilemeyen olası vakaların da ortaya çıkarıldığını belirtti. Son olayda yer alan şube müdürünün şu anda hastanede olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.