enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

19 ilde ‘Düğüm’ operasyonu: Çok sayıda kişi yakalandı

19 ilde ‘Düğüm’ operasyonu: Çok sayıda kişi yakalandı
REKLAM ALANI
09.07.2024 08:42
1
A+
A-

İçişleri Bakanlığından Geniş Kapsamlı ‘Düğüm-1’ Operasyonu

Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı olarak yürüütülen operasyonların ayrıntılarını açıkladı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen operasyonlarda, 1748 kişiyi dolandırdığı tespit edilen 88 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin yanı sıra, 10 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek, döviz ve Türk Lirası da ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Saygıdeğer vatandaşlarımız, bilmenizi isterim ki halkımızı çeşitli yöntemlerle dolandıranların peşindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kahraman polis memurlarının operasyonlardaki başarılarını tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” şeklinde konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Operasyonlar kapsamında, Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli olarak Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, İzmir, İstanbul, Muğla ve Manisa illerinde eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları ve operasyonların devam ettiği bildirildi. İçişleri Bakanlığı, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarırken, şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde derhal yetkililere başvurmalarını önerdi.

Vatandaşların dolandırıcılık girişimlerinden korunmaları için, bilinmeyen numaralardan gelen aramalara cevap vermemeleri, kişisel bilgilerini paylaşmamaları ve şüpheli bağlantılara tıklamamaları gibi önlemler almaları gerekiyor.

Dolandırıcılar tarafından kullanılan yöntemler sürekli olarak değişse de, güvenli davranış kurallarıyla vatandaşlar kendilerini bu tür girişimlerden koruyabilirler.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların güvenliğini ve huzurunu sağlamak için kararlı bir şekilde çalıştığını vurguladı ve dolandırıcılığın toplumsal düzeni bozan bir suç olduğunu hatırlattı.

Operasyonlar, halkın güvenliğini sağlama yönündeki çalışmaların devam ettiğinin bir göstergesiydi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.