enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz 2024 hangi gün?

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz 2024 hangi gün?
REKLAM ALANI
01.07.2024 16:00
0
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

15 Temmuz Pazartesi günü, Türk milletinin vatanına sahip çıkmasının sembolü olan Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutlanmakta olup, bu önemli günde çeşitli etkinliklerle yurdunu müdafaa uğruna canlarını feda eden kahramanlar minnet ve özlemle anılıyor. Bu özel gün münasebetiyle tüm resmi kurum ve kuruluşlar kapalı olacaktır.

2024 Yılında 15 Temmuz Resmi Tatil Mi?

2024 yılında da 15 Temmuz Pazartesi gününe tekabül ettiğinden, yine resmi tatil olarak idrak edilecek ve tüm resmi kurum ve kuruluşlar faaliyetlerine ara verecektir.

15 Temmuz 2016’da Yaşananlar

15-16 Temmuz 2016 gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir kısmı, Yurtta Sulh Konseyi adı altında bir askeri darbe girişiminde bulunmuştur. Devletin resmi internet sitesi ve TRT’de yayınlanan bildirilerde, ordunun yönetime el koyduğunu ilan ederek sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı uyguladıkları açıklanmıştır.

Darbeciler, İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini kapatarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üzerine F-16 uçaklarıyla dört kez bomba yağdırmıştır. Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Marmaris’teki bir otelde konaklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimlerinde bulunulmuştur. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve diğer üst düzey komutanlar darbeciler tarafından rehin alınmıştır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı’nın Çağrısı ve Halkın Tepkisi

Bu gelişmeler üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı darbeye karşı direnmeye davet ederek meydanlara ve havalimanlarına çıkmalarını istemiştir. Bu çağrının akabinde, Türkiye’nin dört bir yanında darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlenmiştir.

Darbenin Bastırılması ve Sonuçları

16 Temmuz sabahına kadar süren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün operasyonları sonucu darbe girişimi bastırılmıştır. Askerler silahlarıyla teslim olmuştur. Olaylar neticesinde 104 darbeci asker dahil 300’den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 1491 kişi yaralanmıştır. Darbeye katılan 8036 asker gözaltına alınırken, yargı, siyaset ve askeriyeden çok sayıda kişi görevinden uzaklaştırılmıştır.

Darbe girişiminin ardından, birçok yapı ve yere, darbe tarihine atfen isimler verilmiştir. Ayrıca, 15 Temmuz tarihi, hayatını kaybedenleri anmak üzere Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak ilan edilerek resmi tatil olarak kabul edilmiştir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.