enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

1 Mayıs davasında 25 tahliye

1 Mayıs davasında 25 tahliye
REKLAM ALANI
17.07.2024 22:06
1
A+
A-

1 Mayıs’ta Taksim’e Yürüyüş Sanıklarına Tahliye

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışıp polislere saldırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 30 sanıktan tutuklu 25’i tahliye edildi.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 25’i tutuklu 30 sanık ve avukatları ile izleyiciler katıldı.

KYK Yurdundan ve İşinden Atıldı

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Tutuklu sanık Agit Yanar, görüntüdeki kişinin kendisi olmadığını öne sürerek, öğrenci olduğunu ve inşaat işçisi olarak çalıştığını belirtti. Polisin baskını sonucu tutuklandığını ve KYK yurdundan ile işinden atıldığını söyledi.

“Bu Defa Olmasa da Varacağız Meydana”

Ayşe Beliz İnce, polisleri flamalarla ve tekmelerle geçmeye çalıştıklarını söyledi. Tutukluluğu sırasında meydana varamadıklarını belirterek, “Bu defa olmasa da varacağız meydana” dedi.

Fotoğraf Çekenlere Suç Duyurusu

Duruşmanın ara verildiği sırada, bazı izleyicilerin sanıkların fotoğrafını çektiği tespit edilerek, fotoğraf çekenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi.

İddianameden

İddianamede, çeşitli kurum ve grupların Saraçhane’de kanunsuz yürüyüş düzenlemeye çağırdığı belirtildi. Emniyetin tedbir aldığı bölgede, grupların toplanarak polise saldırmaya başladığı ifade edildi.

İddianamede, sanıkların taş, flama sopası ve tekmelerle polislerin kalkanlarına ve bedenlerine zarar verdikleri yer alıyor. Sanıklar, “görevi yaptırmamak için direnme”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “kasten yaralama” ve “kamu malına zarar verme” suçlarıyla yargılanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.